Antena 3 CNN Externe Atentat dejucat în Algeria. Care era ținta teroriștilor

Atentat dejucat în Algeria. Care era ținta teroriștilor

Atentat dejucat în Algeria. Care era ținta teroriștilor
29 Iun 2016   •   14:12

Serviciile de securitate algeriene au dejucat o tentativă de atentat, pus la cale de un grup armat islamist într-un centru comercial din Setif (est), a informat miercuri cotidianul guvernamental El-Massa, informează AFP. 

Park-mall-ul din Setif, situat la 300 de kilometri sud-est de Alger, atrage în jur de 40.000 de vizitatori pe zi, potrivit mass-media algeriene. 

Atacul era pus la cale de un grup opt membri care au fost ucişi în 31 mai într-o ambuscadă a armatei, lângă Guelta Zerka, la circa 40 de kilometri est de Setif. Potrivit El Massa, care citează surse de informaţie din domeniul securităţii, grupul era în legătură cu gruparea Stat Islamic din Libia. 

Gruparea intenţiona să comită atacuri spectaculoase în timpul întregii luni a Ramadanului, care a început în 6 iunie, potrivit El Massa. 

În timpul războiului civil din anii 1990, grupările armate islamiste îşi intensificau atacurile în timpul Ramadanului, considerându-l o perioadă propice jihadului. 

În pofida adoptării, în 2005, a Cartei pentru pace şi reconciliere, menită să întoarcă pagina războiului civil care a făcut în jur de 200.000 de morţi în timpul 'deceniului negru', grupările armate islamiste rămân active în estul şi sudul acestei ţări şi vizează în special forţele de securitate. 

De la începutul lui martie, peste 70 de islamişti înarmaţi au fost ucişi în operaţiuni militare întreprinse în estul şi sudul Algeriei, potrivit unei numărători stabilite de AFP plecând de la bilanţuri oficiale. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat Algeria
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close