x close

Atentat dejucat la Oslo. Teroristul, un tânăr rus

09 Apr 2017   •   19:53
Atentat dejucat la Oslo. Teroristul, un tânăr rus Foto: Wikipedia

Serviciile de securitate norvegiene au ridicat duminică nivelul alertei teroriste şi au arestat un tânăr rus în vârstă de 17 ani, bănuit că a amplasat într-un cartier al capitalei Oslo un dispozitiv exploziv artizanal, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

Dispozitivul exploziv a fost găsit sâmbătă seară în cartierul Groenland, o zonă animată a capitalei norvegiene, unde ca măsură de precauţie au fost închise barurile şi restaurantele. 

'Nu este clar dacă tânărul în vârstă de 17 ani a intenţionat să comită un atac terorist', a declarat duminică şefa Serviciului norvegian de Informaţii (PST), Benedicte Bjornland. 

Cel arestat a sosit în anul 2010 în Norvegia şi a primit azil în această ţară. Presa locală scrie că el ar fi simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic, dar avocata tânărului rus respinge această versiune şi susţine că gestul său a fost doar un act de teribilism. 

Autorităţile norvegiene au luat deja măsuri suplimentare de securitate după atacul terorist comis vineri în ţara vecină, Suedia, de către un uzbec simpatizant al grupării Statul Islamic.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

norvegia oslo bomba rus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati