Antena 3 CNN Externe Atentat la Bangkok: Un om a murit, iar alţi 22 au fost răniţi în timpul unui protest antiguvernamental

Atentat la Bangkok: Un om a murit, iar alţi 22 au fost răniţi în timpul unui protest antiguvernamental

Atentat la Bangkok: Un om a murit, iar alţi 22 au fost răniţi în timpul unui protest antiguvernamental
20 Noi 2008   •   09:44

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 22 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în timpul unui protest antiguvernamental desfăşurat la Bangkok.
Potrivit AFP, explozia, provocată de o grenadă, s-a produs miercuri, în jurul orei 03:28 (22:28, ora României) în faţa unor clădiri guvernamentale, unde un grup de protestatari din Alianţa Poporului pentru Democraţie demonstrează de la sfârşitul lunii august.
Victimele, 12 bărbaţi şi 11 femei, au fost transportate de urgenţă la un spital din apropiere, unde unul dintre răniţi, în vârstă de 48 de ani, a decedat.
Protestatarii cer demisia premierului thailandez Somchai Wongsawat şi înlocuirea guvernului ales în decembrie, pe care îl acuză de corupţie.
Somchai Wongsawat a fost ales prim-ministru de către Parlament după ce predecesorul său, Samak Sundaravej, a fost obligat să demisioneze de către o instanţă pe motiv că a fost plătit ilegal pentru a fi gazda unor emisiuni de gătit televizate.
De la începutul demonstraţiei, premierul Somchai a lucrat cu cabinetul în terminalul unui aeroport abandonat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bangkok explozie atentat
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close