Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaș lângă un stadion din Kabul. Trei oameni au murit

Atentat sinucigaș lângă un stadion din Kabul. Trei oameni au murit

Atentat sinucigaș lângă un stadion din Kabul. Trei oameni au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Sep 2017   •   16:54

Cel puțin trei persoane, printre care un polițist, au fost ucise și alte cinci au fost rănite într-un atentat comis miercuri de un atacator-sinucigaș lângă un stadion de cricket din Kabul, a anunțat poliția afgană, informează AFP.

Atacatorul se îndrepta spre stadion atunci când a fost oprit de poliție, la primul dintre cele trei puncte de control care duc spre stadion, iar acesta și-a activat încărcătura explozivă.

'Sacrificându-se, forțele de securitate l-au împiedicat pe atacator să ajungă în mulțime (pe stadion) și să provoace o catastrofă', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției, Basir Mujahid. 

Doi dintre răniți sunt de asemenea polițiști.

Atacul a avut loc când pe stadion avea loc un meci de cricket, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Federației Afgane de Cricket, Farid Hotak. Meciul a fost oprit imediat, a spus el, precizând că 'toți jucătorii și responsabilii federației sunt vii și nevătămați'.

Mai multe ambulanțe i-au transportat pe răniți la spital, relatează un jurnalist al AFP. 

Ultimul atentat din capitala afgană a avut loc în 29 august, când cinci persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite într-un atentat sinucigaș comis lângă o agenție bancară. Acel atac a fost revendicat de talibani.

El a fost precedat de o serie de alte atacuri sângeroase în capitala Afganistanului, printre care un atentat cu mașină-capcană care a avut loc în urmă cu trei luni în cartierul diplomatic și care s-a soldat cu circa 150 de morți și 400 de răniți, majoritatea civili.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close