Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş. Sunt cel puțin 11 morți și 25 de răniți

Atentat sinucigaş. Sunt cel puțin 11 morți și 25 de răniți

Atentat sinucigaş. Sunt cel puțin 11 morți și 25 de răniți
04 Ian 2018   •   21:18

Un atentator sinucigaş a declanşat o bombă joi seara în apropierea unor poliţişti şi manifestanţi la Kabul, provocând moartea a cel puţin 11 oameni şi rănirea altor 25, conform unor oficiali citaţi de AFP.

Atentatul, care nu a fost revendicat pentru moment, s-a produs în apropierea unei manifestaţii organizate după moartea unui comerciant într-o operaţiune a poliţiei ce a vizat traficanţi de alcool şi droguri, potrivit unui oficial care a dorit să rămână anonim.

"Un atacator kamikaze s-a aruncat în aer (...) în apropierea unui grup de poliţişti ce încercau să asigure securitatea unei manifestaţii", a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Totodată, un reprezentant al ministerului afgan al Sănătăţii a confirmat că, pentru moment, bilanţul este de 11 morţi şi 25 de răniţi, dar ar putea creşte, ambulanţele continuând să se deplaseze la locul atentatului.

Acest nou incident are loc la o săptămână după un atentat sinucigaş comis la un centru cultural şiit din vestul capitalei afgane şi soldat cu 41 de morţi şi 84 de răniţi. De asemenea, pe 25 decembrie, şase civili au fost ucişi într-un atac kamikaze în apropierea biroului serviciilor de informaţii afgane de la Kabul.

Gruparea Stat Islamic a revendicat acele două atacuri. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat sinucigas Kabul morti raniti
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close