Antena 3 CNN Externe Atentat terorist în timpul unui meci de volei: 9 oameni au murit şi 33 au fost răniţi

Atentat terorist în timpul unui meci de volei: 9 oameni au murit şi 33 au fost răniţi

Atentat terorist în timpul unui meci de volei: 9 oameni au murit şi 33 au fost răniţi
Sursa foto: Foto: afghanistan.nationalpost.com
27 Sep 2015   •   21:35

Cel puţin 9 civili au fost ucişi şi alţi 33 au fost răniţi duminică, într-un atentat comis în timpul unui meci de volei în Paktika, provincie din sud-estul Afganistanului, unde insurgenți islamişti sunt puternic implantați, au anunţat autorități locale, citate de AFP.
 
"Avem informații despre 9 morți, toți civili", a declarat, pentru AFP, Sediq Sediqqi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan.

Potrivit șefului poliției din provincia Paktika, Zrawar Zahid, atentatul, de care rebelii talibani s-au distanțat, a făcut în total 10 morți și 33 de răniți, printre care și copii.

După o perioadă de liniște în timpul sărbătorii musulmane Eid al-Adha, acest nou atac ilustrează hotărârea insurgenților islamiști de a continua "jihadul", exact la un an de la instalarea la putere a unui guvern de uniune națională, condus de președintele Ashraf Ghani, care acuză Pakistanul că ar avea legătură cu atentatele care au însângerat Kabulul în această vară.

În aceeași provincie Paktika, un alt atentat, comis în noiembrie 2014, tot în timpul unui meci de volei, s-a soldat cu moartea a 57 de oameni.

Voleiul, la fel ca alte numeroase alte sporturi, era interzis pe vremea când talibanii s-au aflat la putere în Afganistan (1996-2001).

 

×
Subiecte în articol: Afganistan atentat terorist
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close