Antena 3 CNN Externe Atentat terorist la principalul aeroport din Moscova: 35 de oameni au murit, 170 au fost răniţi

Atentat terorist la principalul aeroport din Moscova: 35 de oameni au murit, 170 au fost răniţi

Atentat terorist la principalul aeroport din Moscova: 35 de oameni au murit, 170 au fost răniţi
Sursa foto: Ambulantele asteapta preluarea ranitilor. Foto: AFP/ Mediafax
24 Ian 2011   •   16:55

Un atentat sinucigaş a avut loc, luni, la Domodedovo, cel mai mare aeroport din Moscova. Cel puţin 35 de oameni au fost ucişi, în urma detonării unei încărcături explozive, şi aproximativ 170 au fost răniţi, conform BBC. Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că 51 de persoane au fost spitalizate până acum.

Printre victime nu se numără şi cetăţeni români. Potrivit presei ruse, există suspiciuni că atentatorii ar putea fi originari din Caucazul de Nord. Autorităţie ruse caută trei persoane bănuite că ar fi implicate în atentatul sinucigaş de pe aeroportul Domodedovo, conform unei surse din poliţie citată de agenţia Interfax, anunţă AFP.

Atentatul a fost comis în aripa de est a aeroportului, la 15:30, ora României. Potrivit unei surse din poliţie, citată de agenţia Interfax, explozia s-a produs în zona de sosire a zborurilor internaţionale, şi a fost provocată de un atentat sinucigaş. Puterea exploziei echivalează cu cinci kilograme de TNT, iar atacatorul se afla printre persoanele care aşteptau călătorii sosiţi cu zboruri internaţionale, relatează Mediafax, care citează presa rusă.

Primele imagini, surprinse imediat după atentat


Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că cei responsabili de atac vor fi urmăriţi şi pedepsiţi, relatează Reuters. Premierul Vladimir Putin a fost informat despre explozie. Preşedintele Dmitri Medvedev a cerut asistenţă pentru familiile celor ucişi sau răniţi în atac, a anunţat Ria Novosti.

Vezi aici declaraţiile preşedintelui Medvedev după atentatul de la Moscova.

Atentat sinucigaş pe aeroportul Domodedovo din Moscova


"Explozia s-a produs în zona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilor internaţionale", a declarat Tatiana Morozova, o reprezentantă a comitetului de anchetă.

Zona unde s-a produs atentatul a fost izolată. Au loc întârzieri sau anulări ale curselor. În acelaşi timp, în toată Moscova au fost mobilizate trupe ale poliţiei, iar autorităţile vor să se asigure că nu există alte dispozitive explozive în oraş.

Astfel, potrivit AFP, care citează presa rusă, metroul şi aeroporturile Şeremetievo şi Vnukovo din Moscova se află sub supraveghere sporită, în urma exploziei provocate de atentatul sinucigaş.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close