Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin denunţă "crimele barbare" de la Bruxelles

Vladimir Putin denunţă "crimele barbare" de la Bruxelles

Vladimir Putin denunţă "crimele barbare" de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Agerpres?EPA
22 Mar 2016   •   13:06

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept o 'crimă barbară' seria de explozii care a zguduit marţi dimineaţă capitala belgiană Bruxelles, ce a curmat viaţa a peste 20 de persoane, scrie DPA.

”Lupta împotriva acestui flagel impune o cooperare internaţională de cel mai înalt nivel”, a afirmat Putin, prezentând condoleanţe regelui Belgiei, Philippe, în legătură cu numărul mare de victime în urma presupuselor atentate.

Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), consideră atentatele de marţi de la Bruxelles drept o nouă dovadă de inconsistenţă a politicii duse de NATO, relatează agenţia rusă de presă Regnum.

”În timp ce Alianţa Nord-Atlantică se ocupă de instalarea de noi unităţi militare în statele baltice, iar SUA împreună cu NATO intenţionează să crească în mod substanţial prezenţa lor în Europa de Răsărit, la Bruxelles, chiar sub nasul lor, unde se află între altele şi sediul Organizaţiei, sunt ucişi oameni' în atentate teroriste, a afirmat Puşkov, într-o postare pe Twitter.

Conducerea Alianţei Nord-Atlantice este obligată să tragă concluzii din exploziile de pe aeroportul  Zaventem şi metroul de la Bruxelles şi să acorde o atenţie sporită mai degrabă  pericolelor reale la adresa europenilor decât imaginarei 'ameninţări ruse', mai spune Puşkov.

”Până când (Jens) Stoltenberg luptă (...) cu imaginara 'ameninţare rusă' şi amplasează trupe în Letonia, sub nasul său, la Bruxelles, sunt aruncaţi în aer oameni' în atacuri teroriste, scrie oficialul rus într-o postare pe Twitter.

Peste 20 de persoane au murit în exploziile care s-au produs marţi, la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem şi în cel puţin o staţie de metrou din cartierul european, potrivit unui bilanţ provizoriu anunţat de pompieri. Conform unor surse, cel puţin un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer pe aeroportul din Zaventem.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close