Antena 3 CNN Externe Atentatul asupra unui tren din Rusia, revendicat de un grup islamist caucazian

Atentatul asupra unui tren din Rusia, revendicat de un grup islamist caucazian

Atentatul asupra unui tren din Rusia, revendicat de un grup islamist caucazian
02 Dec 2009   •   10:41

Atentatul de vineri asupra trenului rusesc Nevski Express a fost revendicat de un grup islamist caucazian, condus de Doku Umarov, un rebel cecen, relatează AFP care citează un site de internet apropiat mişcării, Kavkazcenter. În urma atentatului din Rusia şi-au pierdut viaţa 27 de persoane.

?Menţionăm că acţiunea face parte din cadrul unei serii de operaţiuni de sabotaj, pusă la cale la începutul anului, împotriva unor puncte strategice din Rusia, la ordinul lui Doku Umarov, din Emiratul Caucazului?, potrivit scrisorii de revenedicare primită de Kavkazcenter.

Scrisoarea poartă semnătura ?Statului Major al forţelor armate din Emiratul Caucazului?, al cărui lider este Doku Umarov, un fost preşedinte cecen care militează pentru independenţa regiunii şi care s-a proclamat emir şi conducător al mişcărilor rebele din Caucazul rusesc.

Rebeliunea din zonă afectează mai multe republici din Caucazul de Nord, şi îşi are originile din cele două războaie din Cecenia, din anii '90 şi începutul anilor 2000.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close