Antena 3 CNN Externe Atenţie, români! Noi reguli de acces în Marea Britanie pentru cetăţenii UE

Atenţie, români! Noi reguli de acces în Marea Britanie pentru cetăţenii UE

Marea Britanie a anunţat, joi după-amiază, că intenţionează să nu mai permită accesul cetăţenilor din statele Uniunii Europene în baza cărţilor de identitate începând din octombrie 2021, în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit pe 31 decembrie 2020. 

Atenţie, români! Noi reguli de acces în Marea Britanie pentru cetăţenii UE
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    08 Oct 2020   •   19:45

Guvernul de la Londra a publicat detalii suplimentare despre modul în care va funcţiona frontiera dintre Marea Britanie şi UE, precum şi depre măsurile pe care vor trebui să le ia pasagerii, dar şi companiile comerciale ori de transport. 

"Transportatorii vor avea nevoie de un Permis de acces de tip Kent pentru a trece frontiera. Modelul confirmă măsura potrivit căreia cărţile de identitate din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European şi Elveţia nu vor fi acceptate pentru călătoriile în Marea Britanie, inclusiv pentru şoferi, începând din octombrie 2021", precizează guvernul de la Londra.

Accesul cetăţenilor din ţările Uniunii Europene pe teritoriul Marii Britanii va fi permis doar în baza paşapoartelor începând din octombrie 2021, au subliniat autorităţile britanice.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Brexit UE
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close