Antena 3 Externe "Au folosit metode medievale, inimaginabile pentru oameni". Senatul american va publica un raport care va şoca opinia publică

"Au folosit metode medievale, inimaginabile pentru oameni". Senatul american va publica un raport care va şoca opinia publică

08 Sep 2014   •   16:43
"Au folosit metode medievale, inimaginabile pentru oameni". Senatul american va publica un raport care va şoca opinia publică
Sursa foto: Foto: www.thenewstribe.com

Agenţia americană de informaţii CIA a torturat suspecţi al-Qaida "până în pragul morţii". Informaţiile au fost publicate luni de cotidianul britanic Daily Telegraph, care citează surse din domeniul securităţii.

Cel puţin doi suspecţi, printre care şi presupusul organizator al atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khaled Sheikh Mohammed, au fost supuşi unor metode de tortură mult peste simularea înecului recunoscută de CIA.

Potrivit Daily Telegraph, Senatul american urmează să publice în curând un raport pe această temă, care va şoca opinia publică.

"Nu se mulţumeau să verse apă pe capul lor sau printr-o ţesătură. Ei îi menţineau sub apă până în pragul morţii, în prezenţa unui medic, pentru a se asigura că nu merg prea departe", adaugă publicaţia.

Acest tratament i-a fost aplicat lui Khaled Sheikh Mohammed, în prezent încarcerat la centrul de detenţie de la baza navală americană Guantanamo, din Cuba, precum şi unui cetăţean saudit suspectat că a instigat la comiterea atentatului cu bombă împotriva USS Cole, în largul Yemenului, în anul 2000.

"Au folosit metode medievale, inimaginabile pentru oameni", a adăugat sursa.

×
Subiecte în articol: al Qaida tortura

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close