Antena 3 CNN Externe Australia a decis să sacrifice 10.000 de cai sălbatici: vor fi împuşcaţi din elicopter

Australia a decis să sacrifice 10.000 de cai sălbatici: vor fi împuşcaţi din elicopter

Australia a decis să sacrifice 10.000 de cai sălbatici: vor fi împuşcaţi din elicopter
de S.T.    |    24 Mai 2013   •   08:31

Autorităţile din Australia au demarat o campanie de sacrificare a unui număr de aproximativ 10.000 de cai sălbatici despre care spun că distrug pământurile şi sursele de apă.


Potrivit Central Land Council, animalele mor cu miile din cauza lipsei de hrană şi apă, motiv pentru care această acţiune de sacrificare era necesară. 

Membrii acestui consiliul au adăugat şi că aceste animale mari distrug resursele de apă, fenomen care pune în pericol speciile autohtone. 



Sacrificarea animalelor se va realiza prin împuşcarea din elicopter, iar acţiunea se va derula până la mijlocul lunii iunie, informează AFP.

Cum era de aşteptat, vestea sacrificării animalelor a dat naştere protestelor. Consiliul a insistat explicând că acţiunea este necesară, argumentând că atât caii, cât şi cămilele suferă şi mor de foame, poluând totodată sursele de apă. 

"Vrem să desfăşurăm o acţiune de sacrificiu pe o anumită zonă unde există aproximativ 10.000 de cai suferă teribil stingându-se încet ", a declarat directorul consiliului David Ross, luna trecută.

Caii sălbatici sunt recunoscuţi drept descendenţii rasei Waler, crescuţi în vremurile coloniale în New South Wales şi utilizaţi de trupele australiene în Primul Război Mondial.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close