Antena 3 CNN Externe Prima țară care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani

Prima țară care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani

Australia a anunțat joi că va introduce cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 începând de săptămâna viitoare. Țara se luptă cu o creștere constantă a internărilor în spital, alimentată de noile subvariante Omicron, cu transmisie ridicată, BA.4 și BA.5.

Prima țară care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    07 Iul 2022   •   12:26

Noile subvariante au devenit acum tulpinile de coronavirus dominante în mai multe țări, experții în pandemie avertizând că ar putea duce la mai multe spitalizări și decese, deoarece se răspândesc mai repede decât alte variante de coronavirus. 

New South Wales, cel mai populat stat din Australia, a avertizat că se confruntă cu un nou val de infecții cauzate de variantele BA.4 și BA.5.   

„Pandemia nu s-a încheiat, intrăm într-un al treilea val care pune o presiune enormă asupra sistemului nostru de sănătate și spitale”, a declarat ministrul Sănătății, Mark Butler, în timpul unei conferințe de presă. 

Aproximativ 4.000 de persoane infectate cu COVID se află în prezent internate în spitalele din Australia, cel mai mare număr de la începutul lunii februarie, când Australia se confrunta cu valul anterior provocat de Omicron. 

Începând de luni, persoanele cu vârsta de peste 30 de ani vor fi eligibile pentru a patra doză, a spus Butler, după ce grupul consultativ de imunizare din Australia și-a actualizat recomandările. 

Modificările vor face ca peste 7 milioane de oameni să fie eligibili. Vaccinarea cu a patra doză a fost limitată până acum la persoanele de peste 65 de ani sau cu o boală gravă. 

După ce a ținut în mare parte virusul sub control prin restricții dure și închiderea frontierelor la începutul pandemiei, Australia a început să trăiască cu virusul la sfârșitul anului trecut printr-o relaxare eșalonată a restricțiilor și un număr mare de vaccinări.  

Australia, printre cele mai puternic vaccinate țări împotriva COVID, a administrat până acum două doze la 95% dintre persoanele peste 16 ani. Iar mai mult de 70% au primit o a treia injecție, au arătat datele oficiale. 

Acest lucru a ajutat Australia să-și țină sub control cazurile COVID. Numărul total de morți a crescut duminică la peste 10.000, dar creșterea a fost mult mai lentă decât în multe alte țări, scrie reuters.com

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close