Antena 3 CNN Externe Australia va înăspri legile privind cetăţenia în cadrul măsurilor antiteroriste

Australia va înăspri legile privind cetăţenia în cadrul măsurilor antiteroriste

Australia va înăspri legile privind cetăţenia în cadrul măsurilor antiteroriste
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2015   •   13:21

Premierul australian Tony Abbott a anunţat luni noi măsuri împotriva terorismului, între care şi retragerea cetăţeniei australiene persoanelor cu dublă naţionalitate implicate în activităţi teroriste, relatează Sydney Morning Herald, în ediţia electronică.
   
Într-un discurs susţinut la sediul poliţiei federale australiene din Canberra, Abbott a anunţat înfiinţarea unui post de coordonator antiterorism pentru a consolida cooperea între agenţiile de securitate. "Ne vom asigura că luptătorii străini care se întorc sunt urmăriţi în justiţie sau monitorizaţi îndeaproape", a precizat el.
   
Abbott a declarat că după ridicarea nivelului de alertă în Australia, în septembrie, au fost arestate 20 de persoane în operaţiuni antiteroriste. El a explicat că acest număr reprezintă o treime dintre arestările legate de terorism din 2001 şi până în prezent.
   
Abbott a declarat, de asemenea, că Guvernul va înăspri legile australiene privind imigraţia. El a afirmat că va include amendamente la legea privind cetăţenia pentru ca Guvernul să poată revoca sau suspenda cetăţenia în cazul persoanelor cu dublă naţionalitate. "Acest lucru va include restricţionarea capacităţii de a pleca sau de a se întoarce în Australia şi de a avea acces la serviciile consulare în străinătate, precum şi la beneficii sociale", a declarat premierul australian.
   
El a afirmat că Guvernul va încerca să ia măsuri şi împotriva celor care "predică ura". Premierul a oferit puţine detalii în acest sens, dar a precizat că eforturile vor include programe de combatere a propagandei tereoriste şi publicarea unor materiale alternative "bazate pe valorile australiene.
   
Abbott a adăugat, de asemenea, că liderii musulmani ar trebui să se pronunţe mai mult împotriva extremismului. "Am auzit deseori liderii occidentali descriind islamul ca o religie a păcii. Aş vrea ca mai mulţi lideri musulmani să spună acest lucru mai des", a afirmat el.
   

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close