Antena 3 CNN Externe Autoarea eseului ”Cum să-ți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț

Autoarea eseului ”Cum să-ți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț

Nancy Crampton Brophy care a scris un eseu foarte popular în 2011, ”Cum să-ți ucizi soțul”, a fost condamnată de către un juriu din Portland, pentru uciderea propriului ei soț, petrecută în urmă cu patru ani.

Autoarea eseului ”Cum să-ți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț
Sursa foto: Twitter/ExpoDiamondz
de Alexandra Ionescu    |    30 Mai 2022   •   14:17

Juriul format din șapte femei și cinci bărbați a găsit-o pe Nancy Crampton Brophy, în vârstă de 71 de ani, vinovată de crimă de gradul doi în cazul bucătarului Daniel Brophy, potrivit instituțiilor locale de știri prezente la proces. Acuzația implică o pedeapsă de închisoare pe viață.

Avocatul femeii a spus că apărarea intenționează să facă recurs. Sentința este programată pentru 13 iunie.

Daniel Brophy, în vârstă de 63 de ani, a fost ucis pe 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea pentru munca la Institutul Culinar Oregon din sud-vestul Portland. Crampton-Brophy deținea aceeași marcă și model de pistol folosit pentru a-și ucide soțul și a fost văzută pe imaginile camerei de supraveghere conducând la și de la institutul culinar, potrivit exponatelor instanței.

Ea și-a urmărit soțul la serviciu și l-a împușcat cu un pistol Glock de 9 mm. Anchetatorii au găsit la fața locului două cartușe de 9 mm. Ea cumpărase, de asemenea, un kit de asamblare a unui „pistol fantomă”, pe care anchetatorii l-au găsit mai târziu.

„Armele fantomă” sunt arme de foc neînregistrate și nedetectabile.

Poliția nu a găsit niciodată arma folosită pentru a-l ucide pe Brophy.

Motivul crimei ar fi fost asigurarea de viață a soțului, care i-ar fi adus lui Nancy peste un milion de dolari. Crampton-Brophy a respins, în boxa martorilor acuzațiile procurorilor, spunând că îi era mai bine din punct de vedere financiar cu soțul ei în viață. 

Cărțile lui Crampton-Brophy erau povești despre tentative de crimă, povești de lux, crime și infidelitate – teme comune pentru romanele romantice de suspans. În „The Wrong Husband”, o femeie încearcă să scape de soțul ei abuziv ascunzându-se în Spania în timpul călătoriei lor aniversare.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close