Antena 3 CNN Externe Ce au descoperit medicii legiști în urma autopsiilor femeilor ucise în Ucraina. Sunt adevărate atrocități

Ce au descoperit medicii legiști în urma autopsiilor femeilor ucise în Ucraina. Sunt adevărate atrocități

Bombadamentele au continuat, în Ucraina, şi în a doua zi de Paşte. Ruşii au lovit din nou în vestul şi în centrul ţării, dincolo de ofensiva din est. Rachete au căzut atât în Liov, cât şi în alte cinci gări.

Ce au descoperit medicii legiști în urma autopsiilor femeilor ucise în Ucraina. Sunt adevărate atrocități
de Laura Dinu    |    26 Apr 2022   •   09:18

Ocupanții vor să distrugă sistematic structura feroviară vitală pentru ucraineni - atât pentru aprovizionare, cât și pentru evacuarea civililor.  

Nu s-a ajuns la un acord cu Rusia nici pentru evacuarea civililor din Mariupol.  

Femei batjocorite și torturate înainte de a fi ucise

Tot azi, noi atrocități au ieșit la iveală. The Guardian scrie că autopsiile efectuate de legiști în nordul Ucrainei arată că femeile au fost violate și torturate înainte să fie executate de soldații ruși. 

„Avem deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a spus Vladislav Perovski, un medic legist ucrainean care, împreună cu o echipă de medici, a efectuat zeci de autopsii pe locuitorii din Bucha, Irpin și Borodianka.   

„Nu putem oferi mai multe detalii, deoarece colegii mei încă mai colectează datele și mai avem sute de cadavre de examinat”, a spus el. 

”Sunt atât de desfigurate încât sunt imposibil de identificat”

Echipa lui Perovski a examinat aproximativ 15 cadavre pe zi, multe dintre ele mutilate.  

„Există multe cadavre arse și puternic desfigurate care sunt pur și simplu imposibil de identificat”, a spus el.   

Potrivit acestuia, câteva cadavre examinate prezentau semne că victimele au fost ucise de focuri de armă automate, cu peste șase găuri de gloanțe în spate. 

Oleh Tkalenko, procuror superior pentru regiunea Kiev, a declarat că detaliile despre presupusele violuri au fost transmise biroului său, care investighează circumstanțe precum localitățile de unde provin și vârstele victimelor. 

 „Cazurile de viol sunt o chestiune foarte delicată și sensibilă”, a spus Tkalenko. „Medicii legiști au sarcina specifică de a verifica organele genitale ale victimelor femei și de a căuta semne de viol”. 

Un medic legist străin care lucrează la nord de Kiev, care a cerut să rămână anonim, a spus că unele cadavre „sunt într-o formă atât de rea încât nu este ușor să găsești semne de violuri și abuzuri sexuale. Dar colectăm dovezi în câteva cazuri de femei despre care credem că au fost violate înainte de a fi ucise.” 

Cinci persoane au murit și alte 18 au fost rănite 

Alarmele antiaeriene au sunat dis-de-dimineață în mare parte din Ucraina. Cinci persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite, în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele ruse în apropierea orașelor Zhmerynka și Kozyatyn din regiunea centrală Vinnița.  

Printre obiectivele lovite de rachetele rusești s-au numărat și cinci gări din vestul și centrul țării. Atacurile s-au soldat cu victime însă numărul lor este deocamdată necunoscut.  

Orașul Liov a fost atacat cu trei rachete

Și orașul vestic Liov a fost atacat cu trei rachete. Un al patrulea proiectil rusesc a fost interceptat şi doborât de forțele ucrainene. 

Una dintre rachetele din Liov a lovit o stație feroviară. Echipele de intervenție ucrainene au luptat ore în şir cu incendiul care a urmat exploziei rachetei. 

Deși se află sub tirul constant al rușilor, Ucraina poate încă ieși victorioasă din război. Asta spune secretarul american al apărării Loyd Austin, care a vizitat Kievul. 

”Primul pas spre victorie este încrederea în succes. Ei cred că pot câștiga şi noi credem în victoria lor dacă au echipamentul necesar, suportul potrivit. Și vom continua să facem tot ce putem pentru a ne asigura că acesta ajunge la ei”, spune el. 

Rusia cere Statelor Unite să nu mai ajute cu armament Ucraina

Şi secretarul american de stat Anthony Blinken spune că Rusia eșuează în atingerea obiectivelor sale în Ucraina. 

”Vedem că obiectivele militare ale Rusiei eșuează. Ucraina pe de altă parte rezistă. Rusia a urmărit ca obiectiv principal să subjuge Ucraina în totalitate. Să îi ia suveranitatea, independența. Asta a eșuat. A căutat să îşi întărească puterea militară şi economică. Desigur vedem exact opusul. Armata subperformează dramatic. Economia este în paragini din cauza sancțiunilor şi unui exod masiv. A căutat să dividă vestul, NATO, desigur vedem exact opusul”. 

Între timp, Rusia cere Statelor Unite să nu mai ajute cu armament Ucraina. Diplomația de la Moscova a transmis o notă în acest sens autorităților de la Washington prin intermediul ambasadorului din acestă țară. Este, totuși, vorba despre același ambasador care în urmă cu câteva zile se plângea că nici Vladimir Putin şi nici oficialii administrației lui Joe Biden nu vor să discute cu el de când a început războiul. El a anunțat la postul public de televiziune din Rusia că a vrut să exprime îngrijorările țării sale față de cele mai recente anunțuri făcute de Statele Unite. 

×
Parteneri
România va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană
x close