Autorităţile bulgare au prevenit un atac terorist în urmă cu câteva luni

de S.T.    |    24 Iul 2012   •   10:24
Autorităţile bulgare au prevenit un atac terorist în urmă cu câteva luni Foto: Mediafax/AFP

Serviciile de informaţii şi de securitate bulgare au împiedicat un atac terorist care ar fi urmat să aibă loc în urmă cu câteva luni, a anunţat luni ministrul israelian al Turismului, Stas Misezhnikov, după atacul de la Burgas.

Misezhnikov s-a aflat luni într-o vizită oficială de o zi în Bulgaria, după ce la 18 iulie un atacator sinucigaş a aruncat în aer un autocar cu turişti israelieni pe aeroportul Sarafovo din Burgas.

Atentatul s-a soldat cu moartea a cinci israelieni, a unui bulgar şi a atacatorului. Guvernul israelian a acuzat gruparea proiraniană Hezbollah că este responsabilă de acest atac, relatează site-ul Novinite.com.

"La ultima întrunire a Guvernului israelian în urmă cu două zile, am aflat că serviciile de informaţii bulgare au prevenit un atac terorist plănuit cu câteva luni în urmă. Din nefericire, astfel de lucruri se întâmplă, iar din 100 de încercări, una poate să aibă succes. Din păcate, costul în vieţi omeneşti este foarte, foarte mare", a declarat Misezhnikov, citat de Mediafax.

În timpul vizitei sale în Bulgaria, Misezhnikov a explicat clar că vizita sa este un mesaj pozitiv care îi îndeamnă pe turiştii israelieni să continue să viziteze Bulgaria.

x close