Antena 3 CNN Externe Autorităţile din sudul Franţei se tem de o invazie a ţânţarilor în staţiunile turistice

Autorităţile din sudul Franţei se tem de o invazie a ţânţarilor în staţiunile turistice

Autorităţile din sudul Franţei se tem de o invazie a ţânţarilor în staţiunile turistice
03 Mai 2008   •   17:37

Din cauza reglemetărilor UE, care interzic folosirea unor insecticide mai eficiente, autorităţile din sudul Franţei se tem de o invazie a ţânţarilor în staţiunile turistice în această vară. Ploile recente îi îngrijorează pe agenţii din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru eradicarea ţânţarilor (EID), care sunt de părere că noile reglementări îi obligă să desfăşoare operaţiunile din acest an într-un timp record şi fără nici o garanţie de succes, conform The Guardian. Aceştia nu au voie să folosească temephos, un pesticid interzis acum în UE.

În schimb EID este obligată să apeleze la o bacterie considerată mai ecologică (BTI), dar care în opinia specialiştilor lasă o mică marjă de eroare. Milioane de ţânţari populau zonele mlăştinoase de coastă, în anii '50, înainte de construirea unor staţiuni precum La Grande-Motte (foto) şi La Cap d'Agde. EID a ţinut să precizeze că nu se teme de posibila reducere a numărului de turişti.

Bernard Sauvaire, şeful camerei regionale de turism, a declarat că "operaţiunile EID au avut întotdeauna succes. Suntem pur şi simplu mult mai atenţi." Pentru a fi eficient, BTI trebuie ingerat o anumită perioadă de timp.

Spre deosebire de BTI, simplul contact cu temephos era suficient pentru ca larvele să dispară. "Dacă nu funcţionează, nu putem relua tratamentul pentru că este deja prea târziu", a precizat acesta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close