Antena 3 CNN Externe Autorul măcelului din Oslo, drogat în timpul atentatului: Asculta muzică la căşti în timp ce ucidea

Autorul măcelului din Oslo, drogat în timpul atentatului: Asculta muzică la căşti în timp ce ucidea

Autorul măcelului din Oslo, drogat în timpul atentatului: Asculta muzică la căşti în timp ce ucidea
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2011   •   21:11

Cum a putut Anders Behring Breivik să ucidă cu sânge rece atâţia adolescenţi? S-a drogat, susţine avocatul său. A luat anumite substanţe care să-l facă,dupa cum declara "puternic, eficient şi treaz". Iar pentru a da o latură artistică măcelului, în timp ce ucidea, criminalul norvegian asculta muzică la căşti.

La Oslo a mai trecut o noapte a durerii. Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzi, cu trandafiri în mână şi s-au rugat pentru norvegienii ucişi în atacurile de vineri.

Martorii măcelului vorbesc despre un tablou de groază. Behring îşi executa victimele cu căştile pe urechi, ascultând muzica din "Lord of the Rings".

Luni, când era dus spre tribunal, Behring se aştepta să fie împuşcat pe stradă. Dar pedeapsa care i se pregăteşte este prea blândă pentru o minte atât de bolnavă. Ar putea fi acuzat de "crime contra umanităţii", o prevedere introdusă în codul penal norvegian în urmă cu 3 ani. Chiar şi aşa, sentinţa maximă ar fi de 30 de ani după gratii. 

Pentru tragedie se pot simţi responsabile, în parte, şi serviciile secrete norvegiene. Anders Breivik a intrat în atenţia lor după ce a cumpărat, din Polonia, şase tone de îngrăşăminte chimice pentru ferma lui. Ancheta nu a continuat, aşa că monstrul şi-a putut plănui liniştit masacrul.

 



×
Subiecte în articol: oslo atentat
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close