Antena 3 CNN Externe Avertismentul transmis de statul care se declară solidar cu Grecia. "Criza a fost provocată de ajustările FMI"

Avertismentul transmis de statul care se declară solidar cu Grecia. "Criza a fost provocată de ajustările FMI"

Avertismentul transmis de statul care se declară solidar cu Grecia. "Criza a fost provocată de ajustările FMI"
29 Iun 2015   •   18:58

Statul argentinian, care a fost în incapacitate de plată în anul 2001, și-a exprimat luni solidaritatea cu Grecia şi a avertizat Atena în legătură cu riscul de a fi "jefuită" de fonduri speculative, informează Agerpres care citează AFP.

"Argentina a trăit deja această situație și vedem, în acest moment, că (fonduri speculative) au în vedere să se întâmple la fel cu Grecia pentru a începe să o jefuiască, așa cum au făcut în alte locuri din lume”, a declarat șeful guvernului argentinian, Anibal Fernandez.

În opinia sa, criza din Grecia "a fost provocată de ajustările FMI", iar "umbra fondurilor ulii, mai ales Elliott, care din decembrie 2013 cumpără bonduri grecești, în speranța că Grecia se împiedică ori se pune în genunchi pentru a începe să o devoreze, așa cum fac cu fiecare dintre țările care s-au găsit în această situație".

Conform lui Anibal Fernandez, premierul elen Alexis Tsipras "a găsit o situație foarte complicată, practic fără ieșire", la sosirea la putere a partidului Syriza, stânga radicală, la începutul anului.

Argentina s-a declarat în 2001 în incapacitate de plată, pentru o datorie privată de aproape 100 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Argentina Grecia criza Grecia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close