Antena 3 CNN Externe Avionul companiei malaysiene low-cost AirAsia s-ar fi prăbuşit în largul Insulei indoneziene Belitung

Avionul companiei malaysiene low-cost AirAsia s-ar fi prăbuşit în largul Insulei indoneziene Belitung

Avionul companiei malaysiene low-cost AirAsia s-ar fi prăbuşit în largul Insulei indoneziene Belitung
Sursa foto: Foto: therealsingapore.com
de S.T.    |    28 Dec 2014   •   09:06
UPDATE- Zborul QZ8501 AirAsia de la Surabaya, în Indonezia, către Singapore, s-ar fi prăbuşit în mare, la aproximativ 145 de kilometri de Insula indoneziană Belitung, a declarat un oficial din cadrul Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare, citat de site-ul publicaţiei The Jakarta Post.

Ştirea iniţială:

Un avion de linie al companiei Air Asia, cu 155 de pasageri şi 7 membri ai echipajului la bord, a pierdut contactul cu turnul de control, în timp ce zbura deasupra Mării Java.

Zborul efectua o cursă de Surabaya, din Indonezia şi trebuia să aterizeze câteva ore mai târziu în Singapore. Aparatul de zbor a pierdut contactul cu turnul de control din Jakarta la aproape o oră de la decolare. Ministerul indonezian al Transporturilor a declarat că aeronavei i s-a cerut să coboare la o altitudine joasă, din cauza turbulenţelor. Înainte de pierderea contactului, pilotul a cerut permisiunea să circule pe o rută neobişnuită.

La bord, se aflau 138 de adulţi, 16 copii, un bebeluş şi şapte membri ai echipajului. Dintre aceştia, 149 sunt indonezieni, trei coreeni, un cetăţean din Singapore, un britanic şi un malaezian.

Căutările au fost demarate, iar Air Asia, o companie cu sediul în Kuala Lumpur, a instituit o linie de urgenţă pentru rudele şi prietenii celor care se aflau la bord.

Dispariţia acestui avion vine la finalul unui an dezastruos pentru companiile aeriene malaeziene. Cursa MH-370, cu 239 de oameni la bord, a dispărut fără urmă pe 8 martie, când efectua un zbor de la Kuala Lumpur la Beijing. Patru luni mai târziu, pe 17 iulie, cursa MH-17, la bordul căreia se aflau 298 de oameni, s-a prăbuşit în estul Ucrainei. Nimeni nu a supravieţuit.

×
Subiecte în articol: avion disparut avion prabusit
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close