Antena 3 CNN Externe Avocatul unui medic implicat în operaţiunea de eliminare a lui Osama bin Laden a fost asasinat

Avocatul unui medic implicat în operaţiunea de eliminare a lui Osama bin Laden a fost asasinat

Avocatul unui medic implicat în operaţiunea de eliminare a lui Osama bin Laden a fost asasinat
Sursa foto: Foto: pakistantoday.com.pk
17 Mar 2015   •   21:53

Un avocat pakistanez care l-a apărat pe un medic implicat în operaţiunea CIA de localizare a fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden a fost asasinat marţi, două organizaţii teroriste revendicând atacul, informează Huffington Post.
   
Samiullah Afridi l-a reprezentat în instanţă pe medicul Shakil Afridi, condamnat în anul 2012 la 33 de ani de închisoare pentru organizarea unei false campanii de vaccinare în scopul ajutării serviciilor secrete americane să îl localizeze pe fostul lider Al-Qaida Osama ben Laden, eliminat într-un raid american în 2011. Sentinţa în cazul medicului a fost anulată în 2013, urmând să fie organizat un nou proces.
   
Avocatul Samiullah Afridi a fost împuşcat mortal marţi, în apropierea oraşului pakistanez Peshawar. Avocatul revenise recent în Pakistan, de unde plecase din cauza ameninţărilor cu moartea.
   
"Avocatul se îndrepta spre casă, dar a fost vizat de focuri de armă. A murit pe loc", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei pakistaneze, Jamal Hussain.
   
Asasinatul a fost revendicat de grupările teroriste Jundullah şi Tehrik-e-Taliban Pakistan Jamaatul Ahrar (TTP-JA), ambele desprinse din Mişcarea Talibanilor Pakistanezi (TTP).
   

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden Al Qaeda
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close