Antena 3 CNN Externe Banca Centrală Europeană va menține dobânda de bază la nivelul zero

Banca Centrală Europeană va menține dobânda de bază la nivelul zero

Banca Centrală Europeană va menține dobânda de bază la nivelul zero
Sursa foto: FOTO: Pixabay
26 Oct 2017   •   16:02

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să mențină sprijinul acordat economiei atât timp cât va fi necesar, lăsând nemodificate dobânzile, în așteptarea creșterii inflației, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituția precizează că, la ședința care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Potrivit unei estimări preliminare publicate recent de Oficiul european de statistică (Eurostat), rata anuală a inflației în zona euro a rămas stabilă în luna septembrie, la 1,5%.

Luna aceasta, FMI a cerut BCE și altor bănci centrale să nu renunțe la programul de relaxare cantitativă "până când există indicii ferme că inflația a revenit la țintă".

Misiunea principală a BCE este stabilitatea prețurilor, definită ca o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%. 

 

×
Subiecte în articol: bce dobanda
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close