Antena 3 Externe Banca Centrală Europeană va menține dobânda de bază la nivelul zero

Banca Centrală Europeană va menține dobânda de bază la nivelul zero

26 Oct 2017   •   16:02
Banca Centrală Europeană va menține dobânda de bază la nivelul zero FOTO: Pixabay

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să mențină sprijinul acordat economiei atât timp cât va fi necesar, lăsând nemodificate dobânzile, în așteptarea creșterii inflației, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituția precizează că, la ședința care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Potrivit unei estimări preliminare publicate recent de Oficiul european de statistică (Eurostat), rata anuală a inflației în zona euro a rămas stabilă în luna septembrie, la 1,5%.

Luna aceasta, FMI a cerut BCE și altor bănci centrale să nu renunțe la programul de relaxare cantitativă "până când există indicii ferme că inflația a revenit la țintă".

Misiunea principală a BCE este stabilitatea prețurilor, definită ca o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close