Antena 3 CNN Externe Studenții s-au bătut cu jandarmii la Torino, în timpul vizitei premierului Giorgia Meloni: "Bani pentru școli, nu pentru război!"

Studenții s-au bătut cu jandarmii la Torino, în timpul vizitei premierului Giorgia Meloni: "Bani pentru școli, nu pentru război!"

Incidente violente au avut loc, astăzi, la Torino, în timpul vizitei premierului italian Giorgia Meloni.

de Naty Badea    |    03 Oct 2023   •   15:48

Studenții au ieșit în stradă, iar forțele de ordine au intervenit pentru a contracara protestul.

Scenele de violență au început încă de ieri, când tinerii au încercat să spargă blocajele și să ajungă în Piazza Castello.

Ei au scandat sloganuri împotriva guvernului, între care "Bani pentru școală, nu pentru război" și "Nu suntem naziști/fasciști".

"Studenții au decis să traverseze străzile din centru pentru a-și exprima dezacordul față de reprezentanții guvernului. În fața lor au fost desfășurați sute de polițiști anti-revoltă, care au dat o replică foarte dură, rănind mai mulți tineri", a semnalat consilierul regional Francesca Frediani.

Protestatarii i-au strigat Giorgiei Meloni "Nu ești binevenită la Torino!"

"Centrul orașului Milano a fost blocat jandarmi iar mai multe magazine și-au suspendat activitatea de teama protestelor.

Aici au avut loc tensiuni și violențe cu puțin timp în urmă, între protestatari și forțele de ordine. Sute de tineri au ieșit pe străzile din Torino pentru a protesta la adresa Georgiei Meloni, premierul Italiei, care se află astăzi la prima sa vizită din mandatul de prim-ministru în acest oraș.

Tinerii i-au strigat 'Nu ești binevenită la Torino!' și au cerut apoi cazare ieftină pentru studenți, ajutoare pentru populație și citez, 'fonduri pentru școli, nu pentru război'.

La un moment dat, protestatarii au început să arunce cu ouă în forțele de ordine, care încercau să-i oprească pe studenți să ajungă în centru.

În urma ciocnirilor, s-au înregistrat răniți dar nu se știe încă numărul lor exact. Ce se știe sigur este că una dintre persoane a fost rănită la cap de către forțele de ordine și a ajuns la spital", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni studenti Torino violente
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close