Antena 3 CNN Externe Barack Obama a învins-o din nou pe Hillary Clinton

Barack Obama a învins-o din nou pe Hillary Clinton

Barack Obama a învins-o din nou pe Hillary Clinton
04 Mai 2008   •   10:40

Barack Obama a învins-o din nou pe Hillary Clinton, în alegerile preliminare pentru Casa Albă, dar victoria este mai mult simbolică. Cei doi senatori şi-au disputat voturile alegătorilor democraţi de pe insula Guam, teritoriu american din Oceanul Pacific. Obama a învins la o diferenţă de numai şapte sufragii. Insula nu trimite decât patru delegaţi la Convenţia Partidului Democrat, iar localnicii nici nu au drept de vot în alegerile propriu-zise.

Rata de participare la aceste caucus-uri (consultări electorale) a fost de 25 la sută, mai mare decât era prevăzut în mica insulă, unde erau aşteptaţi circa 8.000 de alegători. Au fost difuzate multiple spoturi pe canalele locale de televiziune şi radio, invitându-i pe democraţii din Guam să participe la adunările elctorale de sâmbătă, menite să desemneze numai patru delegaţi.

Cu toate acestea, niciunul dintre candidaţi nu s-a deplasat în insulă personal. "Suntem o insulă mică ce nu atrage în general interesul, deoarece suntem la mii de kilometri de Washington", a declarat Tes Venzon, un locuitor din Hagatna, capitala teritoriului care se află sub administraţie americană din 1898 şi are 176.000 de locuitori.

Rămasă în urma lui Obama, Hillary Clinton pare să se pregătească de eşec. Aceasta a declarat că, dacă senatorul de culoare va deveni candidatul partidului, îl va susţine şi chiar va munci din greu pentru a-l ajuta să fie ales.

Clinton l-a felicitat pe Obama, într-un comunicat, pentru "campania viguroasă" din Guam, adăugând că ea aşteaptă scrutinele care se vor desfăşura zilele următoare în statele Indiana şi Carolina de Nord.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close