Antena 3 CNN Externe Barack Obama va folosi toate mijloacele în lupta antiteroristă

Barack Obama va folosi toate mijloacele în lupta antiteroristă

Barack Obama va folosi toate mijloacele în lupta antiteroristă
de S.T.    |    06 Iun 2013   •   23:15

Preşedintele american Barack Obama este hotărât să utilizeze toate instrumentele necesare în lupta antiteroristă, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, referitor cu înregistrările telefonice furnizate de compania de telecomunicaţii Verizon autorităţilor americane.

Preşedintele american se felicită, de altfel, pentru dezbaterea publică pe care a relansat-o această polemică asupra compromisului ce trebuie găsit între libertatea civililor şi lupta pentru securitate, a declarat adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest, la bordul avionului prezidenţiale Air Force One, potrivit AFP.

Casa Albă ştia de înregistrările masive de la Verizon

"Prioritatea numărul unu a preşedintelui Statelor Unite este siguranţa naţională a SUA. Trebuie să avem instrumentele necesare pentru a face faţă ameninţărilor pe care le ridică teroriştii", a declarat Earnest.

Agenţia Naţională de Securitate (National Security Agency, NSA) din SUA colectează înregistrările telefonice a milioane de clienţi americani ai Verizon, unul dintre cei mai mari furnizori de telecomunicaţii din America, sub auspiciile unui ordin judecătoresc secret, emis în luna aprilie, a relatat cotidianul The Guardian.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close