Antena 3 CNN Externe Bărbatul care l-a împușcat pe Reagan în 1981 a fost eliberat

Bărbatul care l-a împușcat pe Reagan în 1981 a fost eliberat

Un judecător federal i-a acordat miercuri lui John Hinckley, bărbatul care l-a împușcat și rănit pe președintele Ronald Reagan și pe alți trei într-o tentativă de asasinat din 1981, eliberare necondiționată de restul restricțiilor cu care s-a confruntat.

Bărbatul care l-a împușcat pe Reagan în 1981 a fost eliberat
Sursa foto: Twitter/realDailyWire
de Alexandra Ionescu    |    01 Iun 2022   •   20:44

În timpul unei audieri la Washington, judecătorul a ridicat restricțiile de călătorie și de utilizare a internetului împotriva lui Hinckley, care locuiește singur în Williamsburg, Virginia, a raportat Fox News. Ordinul lui Friedman va intra în vigoare pe 15 iunie.

În timpul unei audieri din septembrie, Friedman a spus că îi va acorda lui Hinckley eliberarea necondiționată, dar le-a dat procurorilor mai mult timp pentru a-l monitoriza pe Hinckley, pe măsură ce trecea la viața pe cont propriu după moartea mamei sale.

Friedman a spus atunci că problemele de sănătate mintală ale lui Hinckley erau „în remisie” și că nu mai reprezenta un pericol.

În 2016, Hinckley a fost eliberat dintr-un spital de psihiatrie unde a fost tratat pentru depresie și psihoză și i s-a permis să se mute într-o comunitate închisă din Williamsburg pentru a-și îngriji mama în vârstă, care a murit în august 2021.

De când a părăsit spitalul, Hinckley a respectat condițiile dispuse de instanță și a rămas stabil mental și asimptomatic, potrivit documentelor instanței.

„Hinckley nu a făcut nicio amenințare verbală și nu a manifestat niciun comportament care să indice un vătămare adusă lui însuși, altora sau proprietății altora. Nu a manifestat niciun comportament perturbator sau problematic”, au scris procurorii federali instanței în sprijinul eliberării sale.

În septembrie, fiica lui Reagan, Patti Davis, a scris într-un articol din Washington Post că se opune eliberării lui Hinckley, spunând că nu crede că el simte remuşcări.

Pe 30 martie 1981, Hinckley l-a împușcat pe Reagan într-o tentativă de asasinat în fața hotelului Washington Hilton. Reagan a avut un plămân perforat, dar și-a revenit.

Printre alți răniți se numără secretarul de presă al Casei Albe, James Brady, agentul Serviciului Secret, Timothy McCarthy și ofițerul de poliție din Washington, Thomas Delahanty.

Hinckley a fost găsit nevinovat din cauza nebuniei la un proces cu juriu din 1982.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close