Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a deturnat avionul AeroMexico a făcut-o în urma unei "revelaţii divine"

Bărbatul care a deturnat avionul AeroMexico a făcut-o în urma unei "revelaţii divine"

Bărbatul care a deturnat avionul AeroMexico a făcut-o în urma unei "revelaţii divine"
Sursa foto: mexic
10 Sep 2009   •   10:35

Bărbatul care a deturnat miercuri seară avionul de pasageri al companiei aeriene AeroMexico şi-a motivat fapta. A avut o revelaţie divină şi a vrut să avertizeze autorităţile de iminenţa unui cutremur.

Zborul 576 al Companiei AeroMexico, care avea la bord peste 100 de pasageri, a decolat din Bolivia cu destinaţia Mexic şi a făcut o escală în staţiunea Cancun. La decolarea spre capitala Ciudad de Mexico, un grup de trei atentatori a preluat controlul asupra aeronavei.

Aceştia le-au spus membrilor echipajului că deţin o bombă şi au ameninţat că o vor detona dacă nu li se va permite să discute cu preşedintele Mexicului, Felipe Calderon.

De altfel , preşedintele se afla pe aeroport, de unde urma să decoleze la bordul aeronavei prezidenţiale.

După aproximativ o oră de negocieri, autorităţile mexicane au preluat controlul.

Pasagerii au coborât în siguranţă şi transportaţi de pe aeroport cu mai multe autocare. Agresorii au fost imediat arestaţi, fără să opună rezistenţă. Niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit la bordul avionului.

Mulţi dintre pasagerii avionului nu au ştiut că avionul a fost deturnat. Autorităţile au anunţat că pasagerii aflaţi la bordul avionului aveau cetăţenie americană, franceză şi mexicană.

Potrivit secretarului mexican pentru siguranţă publică, liderul agresorilor este Josmar Flores Pereira, un bolivian în vârstă de 44 de ani, alcoolic şi dependent de droguri, care a spus că este preot. Barbatul ar fi, de altfel, singurul vinovat pentru deturnarea avionului. Pereira a declarat că a iniţiat atacul pentru că ziua de 09.09.2009 avea o semnificaţie specială pentru el. Acesta ar fi vrut să alerteze autorităţile de iminenţa unui cutremur în Mexic.
Omul spune că a avut o revelaţie divină care l-a împins spre aceste fapte. În avion, a menţionat că miercuri a fost 9 septembrie 2009, deci 9-9-9 şi că dacă întorci pagina invers devine 666, potrivit autorităţilor

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avion pastor
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close