Antena 3 CNN Externe Barcelona. Circa 4.500 de agenţi de poliţie asigură paza reuniunii guvernatorilor Băncii Centrale Europene

Barcelona. Circa 4.500 de agenţi de poliţie asigură paza reuniunii guvernatorilor Băncii Centrale Europene

 Barcelona. Circa 4.500 de agenţi de poliţie asigură paza reuniunii guvernatorilor Băncii Centrale Europene
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Apr 2012   •   16:07

Barcelona a mobilizat de vineri "unul dintre cele mai importante dispozitive dispuse vreodată" de poliţia catalană, cu 4.500 de agenţi, în timp ce săptămâna viitoare va avea loc reuniunea guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a anunţat poliţia, citată de AFP.
   
Este "unul dintre dispozitivele cele mai importante amplasate vreodată de Mossos d'Escuadra", poliţia catalană, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, "un dispozitiv similar celui dispus cu ocazia vizitei Papei" Benedict al XVI-lea la Barcelona în noiembrie 2010.
   
Aproximativ 2.000 de agenţi de poliţie şi ai Gărzii Civile ar putea să consolideze efectivele poliţiei regionale catalane, a anunţat Ministerul de Interne.
   
Autorităţile catalane se tem de incidente în oraş, în timp ce la 3 mai va avea loc reuniunea guvernatorilor BCE.
   
În plus, sindicatele au făcut apel la manifestaţii duminică în toată ţara pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate, înaintea unui marş prevăzut pentru 1 mai şi a unei manifestaţii a studenţilor împotriva creşterii tarifelor de înscriere la universitate.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close