Antena 3 CNN Externe Bashar Al-Assad a supraviețit unei tentative de asasinat în Damasc

Bashar Al-Assad a supraviețit unei tentative de asasinat în Damasc

O tentativă eșuată de asasinare a președintelui sirian, Bashar Al Assad, a avut loc în această dimineață. Convoiul său a fost atacat în timp ce se îndrepta spre rugăciune într-o moschee din Damasc.

Bashar Al-Assad a supraviețit unei tentative de asasinat în Damasc
Sursa foto: Twittter/IranIntl_En
de Alexandra Ionescu    |    02 Mai 2022   •   13:09

Canalul libanez Al-Manar a raportat luni că președintele sirian a scăpat nevătămat dintr-o tentativă de asasinat când se îndrepta către Moscheea Al-Hassan, din capitala Damasc, pentru a se ruga pentru Eid al-Fitr, sărbătoare care marchează sfârşitul lunii sfinte musulmane de post, Ramadanul.

Potrivit informațiilor, Al-Asad este bine și a fost primit de cetățenii prezenți în moschee.

Mai multe videoclipuri difuzate pe rețelele de socializare îl arată pe Al-Asad sănătos intrând în moschee, în altele se văd oameni primindu-l pe președinte, iar unele cadre îl surprind celebrând rugăciunea printre credincioși.

Asma Al-Asad, soția președintelui sirian, a declarat: ”Forțele noastre îi vor urmări pe autorii atacului laș în toate regiunile Siriei”, potrivit Al-Manar.

În septembrie 2020, în timpul unui interviu acordat rețelei americane Fox News, președintele american de atunci, Donald Trump, a mărturisit că plănuia să-l „elimine” pe președintele Siriei, subliniind că avea totul pregătit, dar secretarul său de atunci al Apărării, James Mattis, l-a descurajat.

Siria se află într-un conflict sângeros din 2011, care a dus la moartea a aproximativ 500.000 de oameni și la distrugerea masivă a infrastructurii, forțând strămutarea a milioane de oameni în interiorul și în afara țării.

Rusia desfășoară operațiuni militare în țară din 2015 în sprijinul lui al-Assad.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close