Antena 3 CNN Externe Bebeluș nou-născut salvat de un poliţist spaniol din apele mării la Ceuta

Bebeluș nou-născut salvat de un poliţist spaniol din apele mării la Ceuta

Un polițist spaniol a salvat miercuri un bebeluș al unor migranți din apele mării Ceuta. Imaginile salvării au făcut înconjurul lumii, după ce au fost postate pe Guardia Civil pe paginile de socializare ale instituției.

Bebeluș nou-născut salvat de un poliţist spaniol din apele mării la Ceuta
de Claudia Popovici    |    20 Mai 2021   •   00:00

Potrivit presei locale sudul Spaniei, zonele Ceuta și Melila au fost luate cu asalt de migranți. În 24 de ore, aproximativ 6.000 de imigrați au pătruns ilegal pe teritoriul spaniol, dintre care 1.500 sunt minori. Aceștia vin înot și sar gardul ori merg pe jos la reflux. 

Grănicerii au primit ajutorul armatei pe plajele de la Ceuta. Printre minorii salvați din apele mării s-a aflat şi un bebeluș care a fost preluat de un polițist şi dus în siguranță la mal.

Ministrul de externe de la Madrid a lansat un semnal de alarmă şi a avertizat că imigranții ilegali sunt o problemă atât pentru Spania, cât și pentru întreaga Uniune Europeană. 

Relațiile dintre Maroc și Spania s-au deteriorat încă din aprilie, când conducătorul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, a primit permisiunea de a veni în Spania, pentru a se trata de COVID-19. 

De cealaltă parte, ambasadorul statului Maroc a fost convocat de Ministerul de Externe, iar premierul spaniol, Pedro Sanchez, a promis rectificarea situației, el însuși fiind o țintă a violențelor.

Mașina acestuia a fost atacată de protestatari în momentul în care ieșea din aeroportul Ceuta. Momentul a fost surprins de trimisul unei publicații locale la fața locului. 

Au fost folosite gaze lacrimogene, iar mai multe blindate ale armatei au ajutat la oprirea fluxului de persoane care încălcau granițele. În același timp, guvernul de la Madrid acuză autoritățile marocane de pasivitate, schimbul de replici creând repetate tensiuni la nivel diplomatic.

×
Subiecte în articol: bebelus politist salvat Ceuta Spania maroc
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close