Antena 3 CNN Externe Benjamin Netanyahu: Ariel Sharon a fost un mare şi curajos luptător

Benjamin Netanyahu: Ariel Sharon a fost un mare şi curajos luptător

Benjamin Netanyahu: Ariel Sharon a fost un mare şi curajos luptător
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
11 Ian 2014   •   17:00
Ariel Sharon, decedat sâmbătă la vârsta de 85 de ani, a fost în primul rând un mare şi curajos luptător, a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, citat de site-ul ziarului Haaretz, conform Mediafax.
"Sharon a fost primul rând un mare şi curajos luptător", a spus Netanyahu, exprimând profundul regret pentru moartea fostului premier.
Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a lui Ariel Sharon continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.
Sharon a decedat în Clinica Shaim Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv.
"Arik" (diminutivul lui Ariel) Sharon vă rămâne în istorie ca artizanul invaziei din Liban, în anul 1982, în calitatea de ministru al Apărării, dar şi ca premierul care a decis retragerea trupelor şi desfiinţarea coloniilor din Fâşia Gaza în 2005. O comisie oficială de anchetă a constatat responsabilitatea sa în evitarea prevenirii masacrelor comise în taberele de refugiaţi palestinieni de la Sabra şi Shatila (Beirut), în septembrie 1982, atribuite unor miliţii creştine aliate cu Israelul.
Ariel Sharon a fost nevoit să demisioneze, dar a devenit premier în 2001, fiind reînvestit în 2003.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close