Antena 3 CNN Externe Berlusconi a fost condamnat la închisoare

Berlusconi a fost condamnat la închisoare

Berlusconi a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: Foto: AFP
07 Mar 2013   •   14:17

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a fost condamnat la un an de închisoare după ce a fost judecat într-un proces referitor la un scandal bancar din 2005.

Berlusconi este acuzat că a încălcat legea după ce a făcut publică o înregistrare a poliţiei, care îl avea în prim plan pe rivalul său politic din 2005.
Stenograma convorbirii telefonice a fost publicată în cotidianul Il Giornale, al cărui proprietar este fratele lui Berlusconi şi el condamnat în acelaşi proces la doi ani şi trei luni de închisoare.

În convorbirea respectivă sunt dezvăluite manevrele făcute pentru preluarea băncii BNL de către gigantul din asigurări, Unipol.

Fostul prim-ministru a respins acuzaţiile şi va face recurs. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive el va rămâne în libertate.

Berlusconi se confruntă cu alte două procese, unul în care este acuzat pentru evaziune fiscală, prin neplata taxelor, iar în celălalt, pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu o prostituată minoră.

În octombrie anul trecut, el fost de asemenea găsit vinovat pentru fraudă şi a fost condamnat la un an de închisoare. În acest caz, apelul încă se judecă.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi proces inchisoare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close