Antena 3 CNN Externe Berlusconi, acuzat de adversari că încearcă să cumpere voturile alegătorilor CU BANII STATULUI. Vezi ce le promite

Berlusconi, acuzat de adversari că încearcă să cumpere voturile alegătorilor CU BANII STATULUI. Vezi ce le promite

Berlusconi, acuzat de adversari că încearcă să cumpere voturile alegătorilor CU BANII STATULUI. Vezi ce le promite
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Feb 2013   •   12:42

Silvio Berlusconi încearcă să cumpere voturi în alegerile de duminică, trimiţându-le cetăţenilor scrisori prin care le promite anularea taxei pe proprietate, susţin adversarii acestuia, citaţi de BBC News Online.
   
Strategia a fost criticată de contracandidaţii fostului premier.

"Dacă m-aş fi întâlnit cu Berlusconi după ce a trimis scrisoarea, i-aş fi spus că este un trişor", a declarat liderul de centru-stânga, Pier Luigi Bersani, care a catalogat acest demers drept "înşelătorie".
   
Fostul procuror anti-mafie Antonio Ingroia, care conduce mişcarea politică Revoluţia Civică, a declarat pe site-ul personal că " prin faptul că scrisoarea le promite italienilor bani în schimbul voturilor, Berlusconi a comis o infracţiune, poate chiar două". El a cerut ca Il Cavaliere să fie anchetat.
   
Scrisoarea a venit într-un plic cu aspect oficial, cu inscripţia "Notificare importantă: rambursarea IMU pentru 2012". În scrisoare este precizat că "rambursarea se va face fie prin transfer bancar, sau personal, la ghişeul oficiilor poştale". Scrisoarea a fost trimisă către adresele a milioane de gospodării din Sicilia, Veneto, Campania şi Lombardia, regiuni cheie, care ar putea deciside rezultatul algerilor de duminică şi luni. Taxa IMU echivalează cu 0,4% din valoarea proprietăţii principale a unei persoane, şi are o valoare comparabilă cu taxe similare percepute în ţări europene.
   
Taxa apare ca cea mai nepopulară măsură adoptată de guvernul lui Mario Monti, în încercarea de a restabili încrederea pieţelor în sistemul financiar italian, afectat de povara datoriilor externe.
   
"Casa este sfântă. Nu ar trebui taxată", a declarat Berlusconi, în timp ce Monti, care conduce o coaliţie ce participă în alegeri a răspuns: "Când am spus că Berlusconi va încerca să cumpere voturile poporului italian cu banii statului, nu credeam că o va face ad litteram".
   

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Mario Monti
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close