Antena 3 CNN Externe Berlusconi atacă judecătorii şi opoziţia în cadrul unei dispute privind listele electorale

Berlusconi atacă judecătorii şi opoziţia în cadrul unei dispute privind listele electorale

Berlusconi atacă judecătorii şi opoziţia în cadrul unei dispute privind listele electorale
Sursa foto: silvio berlusconi
11 Mar 2010   •   18:53

Premierul italian Silvio Berlusconi a atacat judecătorii şi susţinătorii opoziţiei în cadrul unei dispute privind listele electorale. La o conferinţă de presă, premierul aprecia că stânga "mizerabilă" şi judecătorii electorali au împiedicat candidaţii de centru dreapta să participe la alegerile locale de la sfârşitul lunii.
El a citit o lungă declaraţie de presă, deşi în mod normal vorbeşte liber. Acesta puncta că Partidul de centru dreapta Poporul Libertăţii are dovezi "documentate şi certificate" că susţinători ai opoziţiei au provocat agitaţie în faţa registraturii pentru regiunea Lazio ce a "provocat? plecarea candidaţilor formaţiunii sale.

Liderul conservator a acuzat că doi judecători ?au decis în mod incredibil să respingă candidaţii PDL deoarece erau cu un centimetru mai departe de o linie din primărie".
Berlusconi, care luna trecută compara judecătorii cu talibanii afgani, pretinde de mai mult timp că magistraţii "comunişti" încearcă să îl prindă cu o serie de cazuri de corupţie ce implică imperiul său media.
Premierul nota: "comportamentul stângii a fost şi este anti-democratic şi mizerabil", iar el a anunţat o demonstraţie la Roma pentru "dreptul de vot" . De asemenea, nota că alegerile din 28-29 martie în 13 din cele 20 de regiuni ale Italiei vor reprezenta un test naţional pentru sprijinul său.

În cadrul conferinţei de presă, s-a mai produs un incident. Ministrul Apărării din cabinetul lui Berlusconi, Ignazio La Russa, s-a arătat deranjat de insistenţa unui jurnalist, care a pus o întrebare fără a aştepta rândul.

Drept urmare,oficialul s-a ridicat de pe scaun pentru a-l disciplina pe ziarist: s-a dus la el, l-a apucat de umăr şi l-a forţat să se aşeze pe acesta numindu-l ?mitocan?, după ce premierul îl făcuse ?bădăran?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi opozitia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close