Antena 3 CNN Externe Berlusconi atacă justiţia: procurorii sunt la fel de răi precum atacatorul meu

Berlusconi atacă justiţia: procurorii sunt la fel de răi precum atacatorul meu

Berlusconi atacă justiţia: procurorii sunt la fel de răi precum atacatorul meu
Sursa foto: berlusconi
14 Ian 2010   •   20:20

Premierul italian Silvio Berlusconi continuă lupta sa cu sistemul de justiţie şi încearcă să intimideze procurorii care încearcă să îl trimită în judecată, acuzându-i că sunt la fel de răi- sau chiar mai răi- decât bărbatul care l-a atacat luna trecută la Milano.

Berlusconi a ţinut o conferinţă de presă referitoare la schimbările pe care încearcă să le facă în sistemul judiciar al Italiei, arăta agenţia ANSA . De altfel, unele din aceste modificări ar urma să îi ofere imunitate pentru cazurile în care este anchetat acum.
Premierul a revenit din Franţa, unde s-a recuperat după o operaţie chirurgicală. El a fost rănit pe 13 decembrie, când un bărbat l-a atacat cu o statuetă de metal.
"Atacurile judiciare sunt la acelaşi nivel sau chiar mai rele decât cel de la Piazza del Duomo," arăta Berlusconi .
Una din propunerile iniţiate de premier pentru modificarea legislaţiei este limitarea procedurilor legale la 10 ani, ceea ce tot ar constitui cel mai lent sistem legal din Europa.
O altă modificare interzice procurorilor de la a face apel la achitări, o lege aprobată în 2006 şi declarată neconstituţională.
"Credem că trebuie să insităm pentru a ne asigura că cetăţenii găsiţi nevinovaţi nu pot fi chemaţi la apel de procurori" . Berlusconi îi acuză că îl urmăresc din motive politice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi justitie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close