Antena 3 CNN Externe Berlusconi: Coloniile evreieşti ar putea fi un obstacol în calea păcii

Berlusconi: Coloniile evreieşti ar putea fi un obstacol în calea păcii

Berlusconi: Coloniile evreieşti ar putea fi un obstacol în calea păcii
Sursa foto: silvio berlusconi
01 Feb 2010   •   17:43

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat că aşezările israeliene din teritoriile palestiniene ar putea fi "obstacol în calea păcii". Afirmaţiile au fost incluse într-un interviu dat presei locale, înaintea unei vizite de trei zile în care ar trebui să ţină un discurs şi în faţa parlamentului israelian, Knesset.
"Politica coloniilor israeliene ar putea fi obstacol în cale păcii," declara Berlusconi pentru Haaretz .
"Vreau să spun oamenilor şi guvernului din Israel, ca prieten, cu mâna pe inimă, că insistenţa cu această politică este o greşeală" .

"Nu va fi niciodată posibil să convingi palestinienii de bunele intenţii ale Israelului, în timp ce Israel continuă să construiască în teritorii ce ar urma să fie returnate ca parte a acordului de pace."
În acelaşi timp, Berlusconi l-a lăudat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru "curajul" de a impune un îngheţ de 10 luni al noilo construcţii în colonii din Cisiordania.
Palestinienii au refuzat să relanseze procesul de pace cu Israel fără un îngheţ deplon, şi au declarat că moratoriul limitat al lui Netanyahu este insuficient deoarece exclude Ierusalimul de Est, clădirile publice şi proiectele în defăşurare.
Aproape jumătate de milion de israelieni trăiesc în peste 120 colonii împrăştiate în Cisiordania şi Ierusalimul de Est, teritorii ocupate de Israel în 1967 .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi negocieri de pace
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close