Antena 3 CNN Externe Berlusconi declanşează propaganda mondială să îşi spele reputaţia

Berlusconi declanşează propaganda mondială să îşi spele reputaţia

Berlusconi declanşează  propaganda mondială să îşi spele reputaţia
Sursa foto: michela vittoria berlusconi
14 Oct 2009   •   13:45

Premierul italian căzut în dizgraţia mondială a cerut unei unităţi speciale de propagandă să "bombardeze" presa străină cu veşti pozitive într-o încercare de a domoli valul de critici şi titluri dure din străinătate.

Silvio Berlusconi, premier şi totodată mogul media, este deranjat de modul cum presa internaţională a tratat scandaluri sexuale sau politice în care este implicat.

Ministrul Turismului, Michela Vittoria Brambilla, a anunţat că un grup de "experţi în comunicare şi jurnalişti tineri" va "monitoriza toată presa străină, ziare, reviste şi TV, pe toate latitudinile, din Japonia în Peru" şi "va bombarda cu ştiri exacte şi pozitive".

"Unitatea va fi pregătită până la finele lunii. Nu este timp de pierdut?, declara aceasta pentru Corriere della Sera. "Există o alianţă anti-italiană în această ţară care lucrează contra Italiei, cu scopul de a-l discredita şi distruge pe premier."
Iniţiativa a fost taxată de Giovanna Melandri, de la Partidul Democratic, de opoziţie: "Nemulţumit de controlul majorităţii presei italiene, Berlusconi vrea acum să contoleze şi presa străină."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi presa internationala
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close