Antena 3 CNN Externe Berlusconi îl citează pe Mussolini şi se plânge că n-are putere

Berlusconi îl citează pe Mussolini şi se plânge că n-are putere

Berlusconi îl citează pe Mussolini şi se plânge că n-are putere
Sursa foto: silvio berlusconi
28 Mai 2010   •   12:51

Premierul italian Silvio Berlusconi l-a citat pe dictatorul fascist Benito Mussolini în timp ce se lamenta despre ceea ce aprecia a fi lipsa sa de putere reală ca şef al guvernului.


"Ca prim-ministru, nu am avut niciodată sentimentul că sunt la putere," arăta el în cadrul unei conferinţe de presă la Organizaţie pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică la Paris.

"Uneori, ca afacerist cu 56.000 de angajaţi, am avut sentimentul că pot decide şi controla. Dar acum, în democraţie, sunt în slujba tuturor şi fiecare mă poate critica şi poate chiar să mă insulte ," arăta acesta.


Berlusconi, ale cărui comentarii deplasate pe subiecte ce merg de la sex la religie au provocat adesea controverse,suţine că dacă puterea există, aceasta nu este deţinută de liderii de guvern.

"Aş îndrăzni să citez o frază din cineva care este considerat un dictator, un puternic, mare dictator, Benito Mussolini . În jurnalul său, am citit recent această frază. 'Se spune că am puterea. Nu este adevărat. Poate oficialii mei de partid. Dar eu nu ştiu. Tot ce pot este să spun calului meu să meargă la stânga sau la dreapta. Şi trebuie să mă mulţumesc cu asta.'"
Berlusconi a fost criticat în 2003 după ce declara într-un interviu că Mussolini a fost o figură benignă "care nu a ucis niciodată pe nimeni."


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close