Antena 3 CNN Externe Biberoane toxice: Medicii din SUA cer prudenţă la cumpărarea lor, din cauza unei substanţe (VIDEO)

Biberoane toxice: Medicii din SUA cer prudenţă la cumpărarea lor, din cauza unei substanţe (VIDEO)

Biberoane toxice: Medicii din SUA cer prudenţă la cumpărarea lor, din cauza unei substanţe (VIDEO)
08 Apr 2010   •   22:26

Banalele biberoane ar putea fi toxice pentru copii. O substanţă chimică, folosită la producerea plasticului, îi îngrijorează pe părinţi. Nu există un verdict final al specialiştilor, dar, în Statele Unite, medicii au cerut prudenţă la cumpărarea biberoanelor. Iar unele organizaţii cer interzicerea folosirii acestei substanţe.

Există specialişti care susţin că bisfenolul pe care îl conţin biberoanele poate provoca boli cardiace sau cancer. În România e greu de aflat şi dacă biberonele conţine BPA sau nu. De aceea, şi mămicile le cumpără mai ales în funcţie de marcă.

Bisfenolul e o substanţă care asigură rezistenţa plasticului. Alerta privind prezenţa acestei substanţe în biberoane a pornit din America şi a cuprins întreaga lume. Dar, singura ţară din lume unde până acum s-a interzis utilizarea Bisfenolului este Danemarca.

Autoritatea pentru Siguranţă Alimentară din UE a declanşat o consultare ştiinţifică pe această temă. În Statele Unite, medicii se feresc să dea un verdict, dar au cerut prudenţă din partea părinţilor şi firmelor producătoare să limiteze pe cât posibil utilizarea acestei substanţe. În România, bisfenolul se poate utiliza la fabricarea produselor din plastic doar în cantităţi limitate.

În doze mari, bisfenolul e toxic. Dar aceste controverse au fost repede speculate de unele firme producătoare de biberoane. Acum ele scriu explicit pe etichetă că recipientele nu conţin bisfenol A.



Observator

×
Subiecte în articol: toxic
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close