Antena 3 CNN Externe Bilanţul accidentului feroviar de la Buenos Aires a ajuns la 50 de morţi şi 675 de răniţi

Bilanţul accidentului feroviar de la Buenos Aires a ajuns la 50 de morţi şi 675 de răniţi

Bilanţul accidentului feroviar de la Buenos Aires a ajuns la 50 de morţi şi 675 de răniţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    23 Feb 2012   •   08:14

Bilanţul accidentului feroviar produs miercuri la o gară din centrul capitalei Argentinei a ajuns la 50 de morţi şi 675 de răniţi, multe dintre victime fiind extrase prin acoperişul vagoanelor transformate în mormane de fier în urma impactului, relatează AFP.

"Numărul morţilor se ridică la 50", a declarat în cursul serii subsecretarul pentru Drepturile Omului al Guvernului de la Buenos Aires, Claudio Avruj, în timp ce Ministerul Sănătăţii din oraş a anunţat că numărul răniţilor a crescut de la 600 la 675.

Trenul, care asigura legătura între periferia vestică a oraşului Buenos Aires şi centrul capitalei, transporta aproximativ 2.000 de pasageri. Exploatat de compania privată TBA, convoiul a intrat în gara Once fără a frâna, apoi a lovit tampoanele de la capătul liniei, potrivit imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, difuzate la televiziune.

Echipele de intervenţie au petrecut patru ore degajând victimele prinse între fiare în primele două vagoane, potrivit autorităţilor.

Acest accident este al treilea cel mai grav din Argentina, după cel de la Benavidez (periferia nordică a capitalei), soldat cu 236 de victime în 1970, şi cel produs în 1978 în provincia Santa Fe, soldat cu 55 de morţi.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close