Antena 3 CNN Externe Bilanțul morților în atacul din gara Kramatorsk a crescut la 57 de persoane

Bilanțul morților în atacul din gara Kramatorsk a crescut la 57 de persoane

Bilanțul morților în urma atacului din gara Kramatorsk a crescut la 57 de persoane, anunță administrația militară regională din Donețk.

Bilanțul morților în atacul din gara Kramatorsk a crescut la 57 de persoane
Sursa foto: Twitter @olehbatkovych
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2022   •   22:20

Șeful administrației militare regionale din Donețk a declarat duminică faptul că bilanțul morților în urma atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk, Ucraina, a crescut la 57 de persoane, notează CNN.

„Începând de astăzi, 10 aprilie, totalul este de 57 de morți și 109 răniți", a declarat Pavlo Kirilenko, potrivit Mediafax. 

Potrivit acestuia, cei care au suferit răni ușoare au fost eliberați pentru a merge acasă, cei grav răniți sunt transportați în „regiuni sigure și li se oferă ajutorul necesar."

Atacul cu rachete a avut loc vineri, iar primul bilanț dădea cel puţin 39 de persoane ucise, inclusiv 4 copii.

Oficiali Ucraina: Forțele rusești au lansat duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk și Dnipro

Forțele rusești au lansat duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk și Dnipro, au declarat oficialii ucraineni, distrugând complet un aeroport.

Valentin Reznichenko, guvernatorul regiunii centrale Dnipropetrovsk, a declarat că echipele de intervenție verifică o construcție lovită în orașul Zvonetsky, adăugând că detalii privind victimele vor fi date mai târziu, relatează Reuters.

„Peste noapte, rachete de înaltă precizie au distrus baza și cartierul general al batalionului naționalist Dnepr din Zvonetsky, care a primit recent și întăriri de la mercenari străini", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Reznichenko a declarat pe Telegram că a avut loc și un atac asupra aeroportului din orașul Dnipro.

„Aeroportul în sine a fost distrus, la fel și infrastructura din apropiere. Iar rachetele zboară continuu", a spus Reznichenko.

Reznichenko a declarat anterior că un atac asupra orașului Dnipro a rănit o persoană și că rachetele au provocat un incendiu care a fost în cele din urmă stins. O rachetă a lovit, de asemenea, o clădire din districtul Pavlograd, a adăugat el.

Peste 1.200 de cadavre descoperite în regiunea Kievului

Procurorul general al Ucrainei afirmă că 1.222 de cadavre au fost descoperite în regiunea Kiev de când forțele rusești s-au retras din zonă.

Irina Veneditktova a declarat pentru Sky News că autoritățile ucrainene investighează 5.600 de cazuri de presupuse crime de război comise de trupele rusești de la începutul invaziei și că a identificat peste 500 de suspecți de crime de război, inclusiv oficiali militari și guvernamentali de top din Rusia, notează BBC.

„Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanității și facem totul pentru a remedia situația", spune ea.

Ea adaugă că Ucraina are dovezi că Rusia a efectuat un atac cu rachete asupra unei gări din orașul Kramatorsk, în estul țării, care a ucis peste 50 de persoane care așteptau un tren care să le ducă spre vest, într-un loc relativ sigur.

Rusia a negat că este responsabilă pentru atacul de vineri și susține că nu a fost vorba de racheta lor. De asemenea, a negat că a vizat civili.

×
Subiecte în articol: morti atac aerian Kramatorsk Kiev
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close