Antena 3 CNN Externe Bin Laden ameninţă cu uciderea americanilor

Bin Laden ameninţă cu uciderea americanilor

Bin Laden ameninţă cu uciderea americanilor
Sursa foto: bin laden
26 Mar 2010   •   00:29



Osama bin Laden a avertizat că Al-Qaeda va ucide americani dacă organizatorul atacurilor din 2001 din SUA, Khaled Sheikh Mohammed, este executat.

Într-o nouă casetă difuzată de Al-Jazeera, acesta aminteşte cum ?Casa Albă şi-a declarat dorinţa de a-l executa (pe Khaled Sheikh Mohammed şi coacuzatul său). În ziua în care Statele Unite iau această decizie, va fi luată de asemenea decizia ca oricine dintre voi cade în mâinile noastre va fi executat," subliniază bin Laden în mesaj.


"Prietenul vostru de la Casa Albă încă merge pe urmele celor de dinainte sa în multe probleme importante," inclusiv în escaladarea războiului din Afganistan şi "oprimarea prizonierilor noştri pe care îi reţineţi, începând cu eroul mujahid Khaled al-Sheikh Mohammed" .

Politicienii americani "ne-au oprimat şi încă o fac, în special prin susţinerea Israelului, care ocupă pământul Palestinei," arăta şeful Al-Qaeda .
Administraţia americană este aproape de a lua o decizie importantă privind dacă să îl judece pe Sheikh Mohammed şi cei patru complici într-un tribunal federal civil sau unul militar.


Sheikh Mohammed este acuzat că a organizat atacurile de la 11 septembrie 2001 din New York şi Washington, ce au făcut aproape 3000 de victime. Acesta a fost prins în Pakistan în

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close