Biserica din Rusia cere legi mai dure privind avortul

02 Iun 2010   •   20:59
Biserica din Rusia cere legi mai dure privind avortul 
patriarhul kirill

Biserica Ortodoxă Rusă a cerut legi mai dure pentru reducerea numărului de avorturi realizate într-o ţară care se străduie să combată scăderea populaţiei.
De altfel, analiştii cred că reducerea ratei avorturilor din Rusia- una din cele mai mari din lume- ar putea fi una din cheile salvării ţării de la dezastru demografic.
Rusia a înregistrat 1,2 milioane avorturi şi 1,7 milioane naşteri anul trecut, potrivit ministerului Sănătăţii.
De la căderea Uniunii Sovietice, ce încuraja naşterile cu premii şi bani, populaţia Rusiei a scăzut constant. S-a micşorat cu peste 12 milioane între 1992 şi 2008.
Arhiepiscopul Vsevolod Ciaplin, un apropiat al Patriarhului, arăta că legislaţia privind avorturile trebuie schimbată, deşi nu a specificat în ce sens.
El arăta că tinerii, care nu au legătură cu biserica sau alte instituţii spirituale, doresc să vadă scăzând rata avorturilor.
Deşi Uniunea Sovietică a fost prima ţară din lume care a legalizat avortul, în 1920, dictatorul Iosif Stalin a interzis apoi practica din 1936 până la moartea sa în 1954 .
ONU prezice că în 2050, populaţia Rusiei va scădea cu o cincime de la actualii 116 milioane locuitori. ONU mai aprecia că depăşirea rasismului şi preluarea de mai mulţi imigranţi ar putea ajuta.

Antena3.ro

Parteneri
x close