Antena 3 CNN Externe Biserica unde este înmormântat Shakespeare, închisă din cauza lipsei de fonduri pentru reparaţii

Biserica unde este înmormântat Shakespeare, închisă din cauza lipsei de fonduri pentru reparaţii

Biserica unde este înmormântat Shakespeare, închisă din cauza lipsei de fonduri pentru reparaţii
07 Ian 2009   •   16:38

Biserica Holy Trinity unde este înmormântat William Shakespeare, situată în comitatul Warwickshire, din Marea Britanie, ar putea fi închisă. Potrivit vicarului lăcaşului de cult, clădirea se află în pericol de prăbuşire, anunţă bbc.co.uk.
Reverendul Martin Gorick susţine că, în cazul în care nu se investesc rapid 400.000 de lire sterline (438.300 de euro) în renovarea acestei biserici, ce datează din secolul al XV-lea, edificiul va fi închis în mai puţin de cinci ani.
În aprilie 1564, Shakespeare a fost botezat la biserica Holy Trinity fiind înmormântat tot acolo, la vârsta de 52 de ani. Placa de marmură care acoperă cavoul său se află în altar. Mii de turişti vizitează mormântul celebrului scriitor în fiecare an.
Lăcaşul de cult datează din 1210. Până în prezent a avut nevoie de a necesitat reparaţii în valoare de sute de mii de lire sterline. Cele mai mari probleme le-a avut în zona acoperişului şi a porţiunilor erodate ale zidurilor.
Fondurile bisericii Holy Trinity sunt obţinute din donaţiile vizitatorilor. Sumele pentru restaurare sunt obţinute prin campanii caritabile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mormant
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close