Antena 3 CNN Externe Momentul în care o bombă aruncă în aer un cartier din Cernihiv, surprins de o cameră de bord

Momentul în care o bombă aruncă în aer un cartier din Cernihiv, surprins de o cameră de bord

O filmare făcută cu camera de bord a unui autoturism a surprins momentul în care o rachetă lansată de armata rusă lovește un cartier de blocuri din orașul ucrainean Cernihiv. Nu mai puțin de 33 de oameni au murit acolo, în urma bombardamentelor.

Momentul în care o bombă aruncă în aer un cartier din Cernihiv, surprins de o cameră de bord
Sursa foto: captura video
de Gabriel Dano    |    04 Mar 2022   •   00:11

Autoturismul se îndrepta chiar către zona lovită de rachetă. În imagini se vede o explozie puternică, urmată de un fum gros. În urma bombardamentelor puternice de joi din orașul ucrainean Cernihiv au murit 33 de oameni, iar 18 au fost răniți, potrivit serviciilor de urgență din Ucraina.

O întreagă localitate, cu 600 de locuitori, distrusă complet de bombardamentele ruse

Bombardamentele ruse au distrus complet Iakovlivka, o aşezare cu 600 de locuitori din regiunea Harkov, potrivit procuraturii generale din oraş, citată de Suspline Tv, informează joi EFE.

Biroul Procurorului din regiunea Harkov a anunţat că bombardamentele "au distrus tot satul, adică 45 de case, din care 21 au fost făcute una cu pământul".

Trei persoane au murit - un militar şi doi civili - şi 24 au fost rănite

În noaptea de miercuri spre joi, armata rusă a bombardat aşezarea, situată la circa 5 kilometri de Merefa.

Iakovlivka avea o şcoală, o grădiniţă, un club, un dispensar, două magazine, dar nici urmă de instalaţii militare sau infrastructuri importante, potrivit sursei citate.

Război în Ucraina. Peste 200 de civili au fost ucişi în prima săptămână a invaziei ruse. ONU: Sunt peste 500 de răniţi

Biroul ONU pentru drepturile omului a transmis joi că a confirmat că 249 de civili au fost ucişi şi 553 răniţi în Ucraina în prima săptămână a invaziei ruse, relatează Reuters.

Bilanţul, realizat până la mijlocul nopţii de miercuri spre joi, a crescut de la 227 de morţi şi 525 de răniţi în raportul din urmă cu o zi.

Război în Ucraina | Noile negocieri aduc soluţii pentru coridoarele umanitare

Ziua a opta a războiului din Ucraina a început cu puternice bombardamente asupra capitalei Kiev. Alarme aeriene au fost în majoritatea regiunilor ţării. 

Ziua a opta a războiului este şi ziua în care au fost noi negocieri între delegaţiile trimise de Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. Părţile au convenit cu privire la o serie de probleme umanitare, inclusiv posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru a organiza coridoare umanitare.

Rusia şi Ucraina vor continua negocierile în runda a treia, în viitorul apropiat.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close