Antena 3 CNN Externe Bomba prinsă de gâtul australiancei de 18 ani, luată de poliţişti după 10 ore: Este un dispozitiv foarte sofisticat

Bomba prinsă de gâtul australiancei de 18 ani, luată de poliţişti după 10 ore: Este un dispozitiv foarte sofisticat

Bomba prinsă de gâtul australiancei de 18 ani, luată de poliţişti după 10 ore: Este un dispozitiv foarte sofisticat
Sursa foto: Foto: fastheadlines.com
03 Aug 2011   •   14:05
UPDATE 17:45. Poliţia din Sydney a reuşit să detaşeze colierul cu bombă de la gâtul tinerei de 18. Potrivit lui Mark Murdoch, adjunctul şefului Poliţiei din Sydney, fata a fost eliberată de „dispozitivul foarte sofisticat şi foarte bine construit.“

„Cel mai important este că fata este în siguranţă“, a declarat Murdoch, citat de ediţia australiană a publicaţiei
Daily Telegraph.

Geniştii australieni au avut nevoie de 10 ore pentru a înţelege mecanismul bombei, lucru ce demonstrează complexitatea dispozitivului.

Geniştii au fost ajutaţi şi sfătuiţi de Poliţia Federală Australiană şi de Armata Britanică.



Caz şocant în Sydney. Poliţiştii incearcă să dezamorseze o bombă legată de gâtul unei adolescente în vârstă de 18 ani. Oamenii legii spun că ar putea fi vorba despre o tentativă de şantaj, fata făcând parte din una dintre cele mai bogate familii din Sydney.

Calvarul fetei a început în momentul în care un bărbat a intrat în locuinţa sa şi i-a ataşat cu forţa un dispozitiv explozibil. Poliţiştii au descoperit un bilet de răscumpărare în apropierea bombei.


Potrivit declaraţiilor politiştilor, ar fi vorba despre un neobişnuit "guler-bombă" care nu a mai fost  întâlnit până acum in Australia.

Zeci de echipaje de poliţie sunt prezente la faţa locului de mai multe ore şi încearcă să găsească o modalitate pentru dezamorsarea bombei. Străzile din apropierea casei în care locuieşte fata au fost evacuate de autorităţi.

 

 

 

 




×
Subiecte în articol: adolescenta Australia bomba sydney dispozitiv
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close