Antena 3 CNN Externe "Bombele nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki au fost o pedeapsă divină”. Articolul controversat publicat de presa sud-coreeană

"Bombele nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki au fost o pedeapsă divină”. Articolul controversat publicat de presa sud-coreeană

"Bombele nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki au fost o pedeapsă divină”. Articolul controversat publicat de presa sud-coreeană
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
23 Mai 2013   •   13:44
Japonezii au criticat un articol apărut într-un ziar sud-coreean în cadrul căruia bombele nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki au fost comparate cu o "pedeapsă divină", informează AFP.

"Dumnezeu recurge uneori la mâna omului pentru a pedepsi acţiunile diabolice ale oamenilor", a scris la începutul săptămânii cotidianul Joongang Ilbo, făcând referire la o celebră unitate japoneză din al Doilea Război Mondial, Unitatea 731.

Această unitate a fost o secţie secretă, în cadrul unor cercetări biologice şi chimice, care a efectuat experienţe pe oameni, în cursul Războiului chinezo-japonez (1937-1945) şi celui de al Doilea Război Mondial, şi anume asupra unor prizonieri chinezi, sud-coreeni şi ruşi.

"Strigătele (victimelor) au ajuns la cer, iar bombele atomice au căzut asupra Hiroshima şi Nagasaki", continuă articolul în cadrul căruia s-a făcut referire şi la o "pedeapsă divină şi represalii umane".

Potrivit secretarului general al Guvenului japonez Yoshihide Suga, acest articol este "deosebit de dezonorant".

"Ţara noastră este singura care a fost lovită de bomba atomică. Nu vom ierta niciodată asemenea comentarii", a continuat el.

Bomba "Little Boy" lansată asupra oraşului Hiroshima de bombardierul american de tip B-29 "Enola Gay" s-a soldat cu 140.000 de morţi. Cea lansată trei zile mai târziu, pe 9 august, asupra oraşului Nagasaki s-a soldat cu aproximativ 70.000 de morţi.

×
Subiecte în articol: bomba nucleara bomba atomica hiroshima
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close