Antena 3 CNN Externe Boris Johnson răspunde la acuzațiile fostului său consilier

Boris Johnson răspunde la acuzațiile fostului său consilier

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a ripostat joi la gravele acuzaţii de incompetenţă în gestionarea epidemiei de COVID-19 lansate împotriva sa cu o zi în urmă de fostul său consilier, Dominic Cummings, şeful guvernului dând asigurări că a făcut tot posibilul pentru a salva vieţi.

Boris Johnson răspunde la acuzațiile fostului său consilier
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    27 Mai 2021   •   22:13

Johnson, care a vizitat joi dimineaţă un spital din Essex, a afirmat că a trebuit să ia 'o serie de decizii incredibil de dificile' în timpul acestei crize, subliniind că, 'în fiecare etapă, am fost ghidaţi de determinarea de a proteja vieţi'.

Miercuri, într-o audiere de şapte ore în faţa unei comisii parlamentare, fostul său consilier Dominic Cummings a atacat felul în care guvernul a gestionat epidemia, care a făcut aproape 128.000 de morţi în Marea Britanie, ţara cea mai îndoliată din Europa.

În urma acestor acuzaţii, opoziţia a cerut să fie grăbită deschiderea unei anchete publice cu privire la modul în care guvernul a gestionat pandemia, anchetă prevăzută să se desfăşoare în 2022.

În cursul audierii, Cummings l-a atacat şi pe ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pe care l-a acuzat că ”a minţit în numeroase ocazii, reuniune după reuniune”, dar şi 'în public”. Fostul consilier al lui Johnson a fost de părere că Hancock este incompetent şi ar fi trebuit demis.

Aceste acuzaţii sunt ”false” şi ”neîntemeiate”, a reacţionat Hancock, răspunzând joi întrebărilor opoziţiei în Camera Comunelor. ”Am fost întotdeauna sincer cu oamenii în public şi în privat'” a spus el, afirmând că guvernul a adoptat ”o abordare deschisă, transparentă, explicând atât ceea ce ştiam, cât şi ce nu ştiam”.

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson coronavirus COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close