Antena 3 CNN Externe Breivik şochează din nou: Vrea PEDEAPSA CU MOARTEA sau ACHITAREA în procesul său

Breivik şochează din nou: Vrea PEDEAPSA CU MOARTEA sau ACHITAREA în procesul său

Breivik şochează din nou: Vrea PEDEAPSA CU MOARTEA sau ACHITAREA în procesul său
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
18 Apr 2012   •   16:50

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a apreciat miercuri că pedeapsa cu moartea sau achitarea sunt singurele "soluţii corecte" în procesul său, relatează AFP.
   
"Nu există decât două soluţii corecte în acest caz: achitarea sau pedeapsa cu moartea", a subliniat Breivik.
   
"O pedeapsă cu închisoarea de 21 de ani este patetică. Nu doresc (pedeapsa cu moartea-n.r.), dar aş respecta verdictul", a precizat el.
   
Referitor la celelalte două celule despre care susţine că ar exista, el a afirmat, răspunzând la o întrebare a acuzării, că acestea ar putea lovi Norvegia în orice moment.
   
Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik continuă să depună mărturie miercuri, în cea de a treia zi a procesului său, la Oslo.
   
La 22 iulie 2011, Breivik a ucis opt persoane detonând o bombă în faţa unei clădiri-turn în care se află sediul guvernului premierului laburist, absent din sediu la momentul respectiv.
   
Ulterior, îmbrăcat în poliţist, el a tras cu sânge rece timp de peste o oră asupra membrilor Tineretului laburist reuniţi într-o tabără de vară pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo, provocând moartea altor 69 de persoane, în cea mai mare parte adolescenţi.
   

×
Subiecte în articol: oslo pedeapsa cu moartea proces
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close